6 sexy filmer å se med sommerflørten

Anbefalingsliste - Andreas Samuelson

Sommeren er her, og solen varmer! Gatene fylles av lettkledde folk, og mange får kanskje lyst til å…kose. Hva er vel bedre enn å krølle seg sammen på sofaen med sommerflørten, og sette på en het film for å øke lysten? Her er seks sexy filmtips for å kose deg med flørten din på en sen sommerkveld.


Mike Faist, Zendaya og Josh O'Connor i Challengers (2024). Copyright: MGM/COURTESY EVERETT COLLECTION / Website: Hollywood Reporter

Challengers (Youtube, Google Play, TV2 Play, 131 min)

Den italienske filmskaperen Luca Guadagnino (Call Me by Your Name, Suspiria) satte listen høyt da han leverte en av årets beste filmer tidligere i vår. Det som på papiret kan høres kjedelig ut – et trekantdrama i tennissetting – serveres med en kraftig dose svette, kåthet og sexappeal. Zendaya gir en av sine beste roller som tenniskone, hvor hun styrer karrieren til sin pro-spillende ektemann (Mike Faist) med jernhånd. Når de støter på en spiller (Josh O'Connor) fra fortiden, bobler gamle følelser opp til overflaten igjen.

Challengers er den typen film som klarer å være utrolig sexy uten å velte seg i grafiske sexscener eller nakenhet. I tillegg er det ekstra gøy at det for en forandring er de to herrene som hele tiden objektiviseres avkledd, mens Zendaya gir saftig kjøtt og blod til en karakter som er så mye mer enn en opportunistisk satmara. Et forførende drama med herlig pumpende technomusikk og gjennomtenkt skildring av klasse og seksualitet.


Fremmed ved sjøen (2013). Copyright: Strand Releasing / Website: Strand Releasing

Fremmed ved sjøen (SF Anytime, 100 min)

Før apper som Grindr var det fysisk cruising for homofile menn som gjalt, og denne franske thrilleren skildrer hva som foregår bak buskene og trærne på en nakenstrand. Pierre Deladonchamps spiller Franck, som bruker sommerdagene på jakt etter kjekke menn på en liten strand ved en innsjø. Hans møte og romantikk med en kjekk fremmed (Christophe Paou) kolliderer med en morder som herjer i området.

Denne unike filmen er kjent for ikke-simulerte sexscener, men er så mye mer enn bare oppblåst softcore. En både drømmende og marerittaktig fantasi med fokus på ladede følelser og spennende møter mellom fremmede. Filmen foregår utelukkende på stranden og skogen som omgir den, og det begrensede miljøet bidrar til en autentisk følelse av en scene med begjær og intimitet.


William Hurt og Kathleen Turner i Het puls (1981). Copyright: Warner Bros. / Website: The Reveal

Het puls (Youtube, Google Play, Apple TV, 113 min)

Forbudt romantikk har sjelden vært så hot som når William Hurt og Kathleen Turner møtes i denne klassiske, erotiske neo-noir-thrilleren fra Lawrence Kasdan (manusforfatter av Imperiet slår tilbake og Jakten på den forsvunne skatten). Handlingen ligger i det svulmende Florida på 1940-tallet, og følger en advokats (Hurt) affære med en gift kvinne (Turner) med planer om å drepe sin rike, eldre ektemann (Richard Crenna).

Inspirert av film noir-klassikeren Dobbelt erstatning, byr denne på svett, lidenskapelig elskov med to av de mest sexy stjernene på 1980-tallet. Turner - i sin filmdebut (!) - etablerte seg med sin forførende whiskystemme som en av de mest minneverdige femme fatales i filmhistorien, og vi kan alle relatere til en desperat Hurt når han knuser et helt vindu med en stol for å komme til henne.


Gael García Bernal og Maribel Verdú i Og mora di også (2001).
Copyright: 20th Century Fox / Website: Diaries of Magazine

Og mora di også (Eventyrhuset, Film fra Sør, 106 min)

Før regissøren etablerte seg i Hollywood med Harry Potter og Fangen fra Azkaban (2004) og Gravity, samt vant Oscars for Roma, slo han gjennom i hjemlandet Mexico med denne deilige roadmovien. Vi følger to bestevenner, de hormonelle 17-åringene Julio (Gael García Bernal) og Tenoch (Diego Luna). De møtes og prøver å sjarmere spanske Luisa (Maribel Verdú), som er noen år eldre. Ved spørsmål om hun vil bli med dem på kjøreferien til Boca del Cielo-stranden, sier hun ja, til stor overraskelse.

Cuarón gjenbruker den amerikanske roadmovie-sjangeren for å skildre Mexicos geografi, politikk, mennesker og kultur. Men den er også full av ladede følelser, eksperimentell seksualitet og Almdovar-duftende homoerotisme. De tre stjernene er også strålende, og det er alltid en fryd å se Bernal og Luna (før de dro til Hollywood) få skinne på sitt morsmål. En av Mexicos største storfilmer er like hot nå som for over 20 år siden.


Adèle Haenel og Noémie Merlant i Portrett av en kvinne i flammer (2019).
Copyright: Pyramide Films / Website: Vanity Fair

Portrett av en kvinne i flammer (TV2 Play, Youtube, Google Play, Apple TV, Viaplay, 120 min)

En av moderne tids beste skildringer av lesbisk kjærlighet på film, og et episk kostymedrama som hever seg over den ellers litt kjedelige, tørre filmsjangeren. Her er vi i 1700-tallets Frankrike på en avsidesliggende øy hvor kunstneren Marianne (Noémie Merlant) ankommer for oppgaven om å lage et portrett av Héloïse (Adèle Haenel). Hun har nettopp forlatt klosteret og vil motvillig bli giftet bort. Marianne begynner å male Héloïse i hemmelighet om natten, og sakte utvikles det en intimitet og tiltrekning mellom kvinnene.

Regissør og manusforfatter Céline Sciammas dynamiske drama er en vakker, rørende kjærlighetshistorie som blander symbolikk med storslått visuell poesi. En gjennomtenkt, subtil og usentimental skildring av kvinnehistorie, men også et fyrverkeri av følelser og seksualitet fanget av de to fantastiske hovedpersonene. En fortjent anerkjent og prisvinnende fremtidsklassiker som har blitt kåret til en av tidenes beste filmer.


Neve Campbell og Denise Richards i Wild Things (1998). Copyright: Columbia Pictures / Website: Google Play

Wild Things (Netflix, Apple TV, 108 min)

1990- og begynnelsen av 2000-tallet var besatt av implisitt biseksuelle jenter som kliner (Et farlig spill, American Pie 2, Mulholland Drive, Chasing Amy), men få eide sølvlerretet som Neve Campbell og Denise Richards i denne underholdende sexthrilleren. Her er det utallige vendinger og overraskelser når en populær sosialistjente fra Florida (Richards) anklager en populær lærer (Matt Dillon) for voldtekt. Men når en politimann (Kevin Bacon) tar på seg saken, er det ikke mye - eller noe - som det ser ut til...

Det er ikke mye rom for subtilitet eller intellektualisme i dette Hollywood-eventyret som byr på champagne-gjennomvåt trekant, Bill Murray i en morsom birolle som en skruppelløs advokat, og deilige solfylte Florida-omgivelser. Ekstra gøy er det å se den ellers flotte Campbell i en annen rolle som en cocky enstøing med goth-stil og, hvis det er din kopp te, Bacons rumpe.