Tidenes åpningshelg
Artikkel- Scott Sjøstrøm
Rockstars storsatsning er en ubetinget suksess. «Red Dead Redemption 2» går inn i historiebøkene med tidenes beste åpningshelg.
Gamere over hele verden har ventet i spenning siden spillet ble annonsert for drøye to år siden. «Red Dead Redemption 2» solgte ifølge Rockstar Games kopier for hele 725 millioner dollar på de tre først dagene etter den etterlengtede lanseringen.
Spillet går med det inn på en solid førsteplass over mest suksessrike åpningshelg noensinne, uansett underholdningsprodukt!
Kun GTA V, utgitt i 2013, har solgt mer de første tre dagene etter lansering. Spillet tjente inn over en milliard dollar på 72 timer. Rockstar forrige flaggskip ble riktignok tilgjengelig for verden på en tirsdag.
Kritikerrost
Utviklerne bak «Red Dead Redemption 2» har også andre ting å fryde seg over. Spillet har nemlig mottatt aldeles strålende kritikker verden over.
På Metacritic har spillet en score på 97 av 100. Dette er tall bare «GTA V» kan matche, om en kun ser på spill utelukkende utgitt på Playstation 4 og Xbox One. Det amerikanske spillmagasinet IGN ga «Red Dead Redemption 2» høyest mulig score med ti av ti stjerner, og beskrev spillet som «et av de beste videospillene i moderne tid».
Det norske gamingmagsinet Gamereactor er heller ikke nødige med sin ros av spillet som utspiller i ville vesten på tampen av 1800-tallet. Magasinet berømmer det de beskriver som «et konstant bombardement av kløktig manusforfatterskap», og trekker frem «historiens fremgang og momentum fra start til slutt», som et av spillets sterkeste egenskaper.
Uutholdelige arbeidsforhold
Alt har likevel ikke gått knirkefritt for seg bak produksjonen av det høyst etterlengtede spillet. I januar kunne medgrunnlegger av Rockstar Games, Dan Houser, meddele at «flere ansatte jobbet flere 100-timers uker i 2018, for å få ferdig spillet».
Houser gikk riktignok ut senere og hevdet at dette arbeidet var «frivillig», men kommentaren har likevel ikke gått upåaktet hen hos pressen.
Flere ansatte i Rockstar Games har også benektet påstandene om at disse «100-timers-ukene» fant sted, men siste ord i saken er nok likevel ikke sagt.